DÜZCE ÖLÇME DEĞERLENDİRME MERKEZİ

2023 Eğitim Vizyonu Çerçevesinde İlimizde Yapılması Planlanan Ortak Sınavlar İle İlgili Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

2023 Eğitim Vizyonu Çerçevesinde İlimizde Yapılması Planlanan Ortak Sınavlar İle İlgili Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

2023 Eğitim vizyonu çerçevesinde yer alan ölçme değerlendirme hedefleri kapsamında İlimizde sene başı İl zümre toplantılarında alınan kararlar ve ilgili yönetmelik dahilinde yapılması planlanan ortak sınavlar hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat YİĞİT ve Müdürlüğümüz yöneticileri ile tüm okul müdürlerimiz katılmıştır. Ölçme Değerlendirme Merkezinde görevli öğretmenlerimiz tarafından; süreç odaklı ölçme değerlendirmenin önemi, öğrenci başarısının izlenmesinin önemi vurgulanmış, ortak sınavlara soru hazırlama süreci ve test geliştirme aşamaları hakkında bilgi paylaşımı gerçekleştirilmiştir. Ortak sınavlarda çıkması muhtemel soruların seçilmesi için yapılan pilotlama çalışması sonucundaki madde analizleri, çoktan seçmeli soru yazma kriterleri ve soru seçim aşamaları hakkında bilgi verilmiştir. İl geneli yapılacak olan ortak sınavların uygulama esasları ve dikkate edilmesi gereken önemli noktalar vurgulanmıştır.

Toplantı sunumuna ulaşmak için tıklayınız.

16-12-201916-12-201916-12-2019

Şerefiye Mahallesi Cumhuriyet Sokak No 48 Merkez / Düzce - 0380 514 56 25

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.